Pages

Tuesday, August 23, 2011

DaHLia oH dAhLiA

(sesudah..yum..yum...)
(sebelum dibakar)
Tetibe teringin nak buat semperit,tapi dapat resepi dahlia.Boleh la,
dr x der..huhuhu...tapi apa beza semperit n dahlia?
Konfius lak aiiii...sape tau sila angkat 'jempol'.....
Ada sape2 yg x tau 'jempol'??klu nak tau 'jempol' tuh
ibu jari...dah tau kan,pas nie klu org cakap 'jempol' tau la mende alah tu kan...
Memula aku buat adunan nie cam terlembik je,cube la
test bakar,dia 'bleber'(apa dlm bahasa melayu erk)tapi bila masuk
mulut dia mencair...dap....jap je habis....
Dah terlembik aku pun pepandai la tambah tepung jagung+t/kastard lagi,
habis sifunya di sms x balas2,bantai je la..tambah punya tambah..
Baru dpt sms dr sifu,'tambah tepung gandum dik'
hehheheh....eden dah tertambah tepung lain ni,cam no....
buat je la.......tapi yg penting makan sekut Dahlia Chenta nie x sakit peyut erk....
Hubby yg tolong acu sekut nie..ok x??Masterchef cheras...huuhu..
Adunan dah ok,tapi bila dah jd terangup lak..Tapi rasa still sedap lagi....
-DahLia Chenta memang sedap-
Yummy...........